Viikonloppu ja alkuviikko on mennyt kisaillessa ja kokeillessa ;-).

 

Lauantaina oli vuorossa Tuomarinkartanon agilitykisat Popan kanssa. Tällä kertaa ei menestystä sillä saralla. Ekalla radalla kaksi rimaa ja pituuden vika palikka alas. Tokalla radalla hyllytettiin toka vikalla esteellä. Oli aikamoinen paahtava helle ja hypyt ylimmässä ja päälle hiukan epätasainen nurmi alusta, niin tulihan sitten ne muutamat rimat alas eikä vain meille vaan aika monelle muullekin. Ja taisi mulla itsellänikin sitten olla pientä hätäilyä nuissa riman tiputuskohdissa, kait!?

Sunnuntaina sitten "jouduin" ohjastamaan Ruutia Tammisaaressa kanakoirien vesityökokeessa. Tomi ei jostain syystä itse halua tuota tehdä - taitaa jännittää noita koetilanteita niin paljon. No Ruuti toimi aika lailla siten miten oli odotettavissa. Eli hyvin malttoi odottaa lähtölupaa ampumisen ja linnun tippumisen jälkeen. Ja sitten innolla veteen ja koko pitkän uinti matkan ui hienosti kohti sorsaa ja takaisin mun luo. No rannassa tiputtaa sorsan parin metrin päähän musta  ja kerran sain sen ottamaan linnun vielä suuhunsa , mutta perään uusi tiputus. Siihen lopetettiin eli pisteitä 3 (max 5pist). Kerroin on avoimessa luokassa 4 eli yhteensä syksyn kaer kokeita varten on pisteitä nyt pohjalla 12. Nyt pitäisi saada itseään niskasta kiinni ja hioa luovutusta kuntoon. Nyt me ollaan ihan tyytyväisiä tuohon 3pisteeseen eikä lähdetä enää yrittämään korotusta.

Maanantai jatkui vielä kokeiden merkeissä, mutta tällä kertaa vuorossa oli Poppa. Mentiin Popan kanssa siis BH-kokeeseen. Lähtöarvonnassa kävi kiva tuuri, kun meille tuli lähtönumeroksi 3. Sain katsoa kaksi ensimmäistä ja ei tarvinnut jännitää sen pitempään. Mutta ihan turhaan olisinkin jännittänyt sillä tuohan oli ihan ohihuuto juttu. Siellä pääsi kokeesta läpi koiria aikamoisilla seuraamisilla ja jättöliikkeissä tuli vielä vääriä asentoja koirille, mutta silti vaan hyväksytysti läpi.

Popalla remmissä seuraaminen oli kehnompaa, mutta sitten vapaana seuraaminen oli hienoa. En ole treenannut remmi seuraamista niin taisi tuo koira aluksi ajatella, että ollaanko myö lenkillä. Ja henkilö ryhmää ei olla ikuna treenattu ja kyllä se ekalla kerralla näkyikin. Hieman Poppa joutui ihmettelemään, että mikä juttu tää on. Vapaana seuraamisessa sen suhteen ei jo ollutkaan enää ongelmia. Jättöliikkeet ja paikallamakuu sujui ongelmitta.

Kaupunkiosuudessakaan ei mitään ongelmia eli koulutustunnus BH on nyt suoritettu hyväksytysti läpi.