Lauantaina oli J.Oreniuksen pitämät kirjaimelliset "tiukat treenit". 20 esteen rata, jossa oli tiukkaa käännöstä ja ohjaamista ja sitten piti siihen perään kipittää ihan hulluna. Tiukkaa sylkkäriä treenattiin ahkerasti ja se saatiin hyväksi, täytyy muistaa tätä nyt treenata, sillä ainakin siinä kohdassa jo huonokin sylkkäri oli nopeampi kuin valssi. Pakkovalssijaakotus sopi loppu kuvioihin hyvin. Ensimmäisellä radalla taisi tulla yksi rima alas ja muutenkin tiukoissa hyppykuvioissa oli pientä hakemista tiukkojen käännösten kanssa. No saatiinhaan me jopa 5sek. pois Yllättynyt siitä ekan radan räpellys suorituksesta.

Ruutikin pääsi vielä Oreniuksen valvovan silmän alle treenaamaan. Ruutilla ei ollut ihan paras vire ja vauhti päällä, ja puhtaalla radalla se hävisikin Popalle 12sek. tosin Ruuti siinä yhdellä kontaktilla jäi vähäksi aikaa etsiskelemään namia, mutta siitä huolimatta olisi hävinnyt Popalle jopa 9sek. Mutta kuten Juha sanoikin niin kyllä siitä ajasta saa Ruutilta vielä sekunteja pois. Paljon lyhyttä ja aktivoivaa treeniä ja käännös treeniä. Vekit sopii Ruutille!

Kisat Kotkassa:

Sunnuntaina mun synttäripäivän kunniaksi Kotkaan kisoihin. Luvassa oli Siimeksen kolme agilityrataa ja kohtaloksemme koitui kahdella radalla okseri! Lämppäri hypyillä Poppa piti okserin riman ylhäällä mutta kahdella ekalla radalla se tippui. No kolmannella radalla se jo pysyikin ylhäällä.

Eli ekalta radalta ei muuta kuin okserin rima alas. Tulos siis 5 ja sijoitus jopa 4 kisan kovimmalla ajalla! Rata oli kaikin puolin sujuva vaikka kesken radan muutin suunnitelmaa ja teinkin valssin sijasta sylkkärin, mutta olikin sitten sairaan hyvä sylkkäri. Sillä noin sain takuulla paljon tiukemman käänöksen kuin valssilla.

Tokalla radalla alkuun tein todella hyvän sylivekki jaakotuksen - tällä tuli tosi hyvä käännös. Keppien jälkeen tarvi ottaa tiukkaan koiraa haltuun ja sitten löysä vetoni johti siihen, että Poppa koukkasi keppien kautta keinulle Huuto. No tulipa siellä loppu radalla sitten vielä se okserin rima alas. Mutta loppuun sitten vielä onnistunut leieröinti. Muuten rata oli sujuvaa menoa!

Kolmannella radalla sössin pakkovalssin ja Poppa pääsi ponnaamaan hypylle huonosti ja rima alas. Okserin rima siis tällä kertaa jo pysyi ylhäällä. Ja tulipa tehtyä sairaan hyvä saksalainen! Loppusuoralla alkoi jo vähän ketuttaa, kun joka radalla jotain pientä niin juoksin itse täysillä kohti maalia ja Poppa ei kestänyt kepeillä niin kovaa vedätystä ja jätti vikan pujottelematta eli hylkäys.

Mutta hyvillä mielin sieltä kisoista kotiin matkattiin, sillä vaikeissa ohjaus kuvioissa ei ollut ongelmia vaan mokattiin helpoissa kohdissa ja oksereilla! Mutta eiköhän tullut Popalle hyvää okseri treeniä. Täytyy tosin tulevan varalle treenailla sitä hiukan enemmän.