Lapin  reissu ja siihen vielä päälle pohjois-karjalan lomailut on nyt takanapäin. Reissusta tultiin jo torstaina, mutta kiirettä pittää niin etten ole blogiinkaan ehtinnyt kirjoittelemaan.

Kuusamon kautta Savukoskelle
Kuusamon kautta reissu alkoi, sillä siellä Tomi osallistui Ruutin kanssa kaer metsäkokeeseen. Mutta kun ei seisontaa ja siten ei riistatyötä niin ei sen kummempaa tulosta voi odottaakaan kuin NUO0. Kylmänlinnun nouto houkuttelujen kautta kolmen metrin päähän Tomista ja uudella kehoituksella Ruuti alkoi rusentelamaan lintua ja tämän takia nouto meni nollille. Tässä noudossa Ruuti on kyllä edistynyt, mutta vielä vaan lisää treeniä. Minäpä sitten odottelin Kuusamo hotellissa lasten ja Popan ja Tahvo kanssa kokeen kävijöitä takaisin. Lämpimästi suosittelen kyseistä hotellia lapsi- sekä koiraperheille, mielettömän hyvää palvelua.

Savukoskella viikko
Eka viikko oltiin Savukoskella. Savukoski mikä missä? No sieltä oli mm. Sallaan n.50km ja Kemijärvelle n.90km eli midlle of knowhere. Paikassa ei kyllä ollut mitään valittamista. Löytyi kivoja lyhyitä patikointi reittejä ja mökki rantasaunoineen oli tosi kiva. Sain aikaiseksi jopa aloiteltua lenkkeilemistä lue siis kunnonkohottamista ja täytyy jatkaa nyt vaan tapaa yllä kotioloissakin. TOKO-kassikin oli mukana Poppaa varten, mutta eipä tullut sitä kertaakaan aukaistua. Ruuti pääsi lähes joka päivä tosi touhuun eli metsään etsimään kanalintuja. Lapissa on tänä vuonna linnut vähissä, joten ei Ruutikaan saanut kuin yhden seisonnan. Tuon seisonnan Tomi tosin missasi eli siitä ei lintua tipahtanut pataan. Lintu olikin seisonnasta noussut puuhun ja Tomi ei sitä huomannut, kuin vasta liian myöhään. Saimme sentään metsoa maistaa reissussa, kun Tomi pääsi lennosta ampumaan metson alas. Tahvo soi sitten Ruutille kaksi välipäivää ja pääsi siten itsekkin hommiin. Yksi jäniskaato ja vähän poronajoa tuloksena.

Pohjois-Karjalaa aa aaan, vaihdan farkut verkkarihousuun....
Sitten vielä viisi päivää Nurmeksessa. Mä lähdinkin sitten Popan kanssa heti seuraavana päivänä Siilinjärvelle kisoihin. Luvassa oli kolme starttia kolmosille. Eka rata meni kyllä ihan täysin viritellessä itseä vireeseen ja hieman tainnuttaessa koiran ylivireyttä. Toka rata alkoi jo hieman näyttää joltakin ja kolmannelta sitten vihdoin napsahti se 0. Kyllä loppujen lopuksi sitten hiukan harmitti se tokan radan riman tiputus, kun se vielä kämmähti omaan ohjausvirheeseen.
Ja Ruutihan pääsi sitten taas useampana päivänä metsään hommiin ja saihan se Tomi sitten Ruutin seisonnasta ammuttua metson. Tahvokin pääsi yhtenä päivänä hommiin, muttei saanut tällä kertaa ajoa aikaiseksi.