Nyt on kesälomalaitumilta palailtu takaisin kotio... Oishan sitä voinut olla vielä pitempään reissussa. Ruohon leikkaaminen yms. tylsät jutut odottavat vain täällä kotona tekijäänsä.

AGIROTU
Noh kesälomareissu aloitettiin siis agirodusta Ylöjärvellä. Kisasin siellä Popan kanssa kaikki viralliset kisat ja tuloksena 4 x hyl (aargh!!!). Aika masentavaa...Joukkueradalta sentään saatiin henk.koht. tulos eli 10. Popan joukkueessa oli siis Popan lisäksi Popan systerit Dot ja Devil sekä siskopuoli Fly. Alunpitäen joukkueessa piti olla Popan emä Demi (joukkueemme nimikin oli Demi&Dyddäret), mutta Demi ei ole ollut viimeaikoina ihan parhaimmassa vedossa, minkä vuoksi varakoira eli Fly astui tuuraamaan Demiä. Joukkueemme oli kuulemma sijoittunut 40:ksi ja kaiken kaikkiaan joukkueita oli vajaat 80. No ensi vuonna pannaan paremmaksi ;-)...

1739167.jpg
Demi&Dyddäret (vasemmalta: Demi, Poppa, Fly, Devil ja Dot)

1739169.jpg
Dot ja Poppa

Päivittelen kesäloma kuulumisia lisää jahka ehdin...
.....
No niin nurmikko leikattu ja kukkapenkit kitketty, koirat uitettu ja lenkitetty, joten ansaittu siideri avattu... ;-)

NURMES
Ylöjärveltä matkattiin Nurmekseen  edesmenneen mummoni  vanhaan taloon lomailemaan noin viikoksi. Reissumme pituushan venähti muutamalla päivällä, kun oli niin paljon taas kaikkea mitä halusi ehtiä tekemään... Siskoni Tiina ja hänen tytöt (+collie lauma) olikin jo Nurmeksessa meitä vastassa. Käytiin Pyssyvaaran laavulla kävellen makkaranpaistossa, lapset pääsi yhtenä päivänä ongelle, sukuloitiin, treenattiin tokoa, käytiin lasten kanssa peuhaamassa heinäladossa, Ruuti sai onnistuneen pyyn seisonnan, Nurmeksen Sinkkuelämää-ensi-illassa yms yms mitä kaikkea muutakin vielä ehdittiinkään viikon aikana touhuamaan. Kivaa oli :-).

1741202.jpg
Heinäladon peuhaajat...

1741215.jpg
Tässä kymmenen koiran kesäloma kavereista seitsemän...
vasemmalta: Shokki, Anza, Ruuti, (takana) Into, Winx, Poppa ja Vekki.

MAANINGAN AGI-KISAT
Viikonloppuna suunnattiin sitten siskon kanssa Maaningalle agility kisoihin. Lauantaina oli luvassa kaksi rataa ja sunnuntaina kaksi rataa. Onneksi tällä kertaa Popan ja mun saldo oli parempi kuin agirodussa. Neljästä startista tuli siis vain yksi hylly :-).

Lauantaina ekalta radalta tuloksena 10. Heti toisen hypyn rima alas ja sitten kepeillä virhe, muuten rata ihan sujuvaa menoa.Tokalta radalta pahaisen pahainen pienen pieni puomin alastulo kontakti virhe, kun Poppa jotenkin tipahti puomin alastulossa puomin sivuun, muuten aivan loistava rata ja aikakin olisi ollut tosi kiva eli voittoon oltaisiin nollalla yletytty :-(. Molemmat radat oli siis agilityratoja.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa agility + hyppyrata. Ekalta radalta napsahti sitten loppumetreillä hylly, kun Poppa singahti kuin singahti muutamien pelastus yritysten kautta väärään putken päähän. Rata muilta osin ihan mukavaa menoa... Viimeinen eli hyppyrata oli jo ennakkoon ajatellen vaativan oloinen pätkä. Radalla mennessä osoittautui oletukseni oikeaksi, sillä en ollut osannut edes tutustua rataan siten miten Popan kanssa rata olisi mahdollista mennä. Menin jopa kolme ensimmäistä estettä siten miten olin rataan tutustunut ja sen jälkeen kaiken muun jouduin improvisoimaan ja siltä se oli kuulemma näyttänytkin sivusta katsojien näkökulmastakin. Mutta jollain ihmeen ja kumman kaupalla saimme radan vietyä loppuun asti nollana... Aikaa saatiin niihin kaarroksiin hiukan tuhrattua, mutta eipä me hävitty huonoille, sillä siskoni molemmat koirat olivat meidän edellä eli siskokset ottivat kolmoisvoiton!!! :-)

1741286.jpg
Kolmoisvoitto kuva.

VESANTO
Kotiin palattiin sitten Vesannon kautta. Kyläiltiin vielä siis Tuhkasen Tarulla. Taru siis kasvattaa Misty Island- kennel nimellä collieita. Nalle oli ja Into on Tarun kasvatteja. Päästiin siis reissun päätteeksi vielä maatilamatkailun makuun, kun Tarulla on siellä lypsykarjaa ja kaksi hevosta. Laitumella aikuista karjaa sekä toisella laitumella nuoret mullikat. Poppa pääsikin täten testaamaan naudan paimennus vaistojaan. Ja tosi hyvin tuo näytti näin suht kokemattoman silmin paimentavan sekä aikuista karjaa että nuorta mullikka laumaa. Ne aikuiset kun oli kuulemma tottuneet vaan pökkimään Tarun collieita ja saamaan ne pois tieltään kun niin halusivat niin kylläpäs ne menivät ihmetyksestä kankeiksi kun Poppa ei totellutkaan niitä vaan sai ne lähtemään kohti navettaa... Ja mullikat kun olivat paljon liikkuvaisempaa sorttia niin ne se niputti kivasti kasaan ja haki muutamat harhailevat yksilöt samaan nippuun ja hyvin sai koko lauman liikkeelle, kun kävi vähän näykkäsemässä takajalasta. Eikä Popalla mennyt pupu pöksyyn vaikka mullikat/lehmät suoraan kohti tulivat. On se kyllä hienoa katsoa kuinka koira osaa jo luonnostaan noin hyvin toimia.

1741258.jpg
Laumasta hakoteillä olevien mullikoiden palauttaminen takaisin muiden joukkoon.

1741259.jpg
Poppa laittoi mullikat liikkeelle pienellä näpäytyksellä kintereeseen, jos eivät muuten liikahtaneet. Nautakarjaa kun ei voi paimentaa siten kuin lampaita katseella.

1741263.jpg


Ratsastamassakin oli toki käytävä kun siihen oli mahdollisuus. Lapset ja Tomi saivat aluksi talutus ratsastusta ja sen jälkeen Tiina ja minä mentiin maastoon. Ai että kun oli ihanaa piitkästä aikaa päästä ratsastamaan ja mennä oikein vauhdilla laukalla maastossa. Todella nautinnollista.
Tomin oli tarkoitusta lähteä vähän vielä lopuksi mun kanssa kokeilemaan ilman talutusta, mutta se yritys päättyi huonosti, kun hevonen pillastui ja Tomi tippui sen selästä "pitkän" rodeo ratsastuksen päätteeksi. Ei mennyt onneksi luita poikki, pintaruhjeilla sekä lievällä aivotärähdyksellä selvisi. Kiitos Taru kovasti kun päästiin ratsastamaan vaikka Tomilla ratsastus innostus päättyikin hiukan kehnosti :-).

1741298.jpg
Lapset ratsastamassa.