Maanantaina oli Popan kanssa TOKO:n harkkakisakursilla Järvenpäässä. Kurssin tarkoitus oli siis se, että koiralle luodaan kisamainen tilanne, jossa sitten voikin esim. palkata jos siltä tuntuu. Kurssin järjesti Korrit ja Virve Sormunen. Siihen olisi kuulunut kolme kertaa, mutta me ei päästy kun vain yhdelle kerralle.

Paikalla oli siis normaali kisakehä normaaleine merkkeineen ja liikkeitä suoritettaessa kehässä oli sekä liikkeenohjaaja että "tuomari". "Tuomari" sitten seurasi parin työskentelyä ja koko suorituksen jälkeen keskusteli suorituksesta parin kanssa ja antoi koulutusehdotuksia yms.

Popan kommenteista suurin huomioitava seikka oli se että meidän pitää nyt treenata paljon häiriön alla erilaisissa paikoissa. Poppa kun on vilkas ja sähäkkä koira niin se ehtii liikkeitä suorittaessaan myös tarkkailemaan ympäristöään. Se otti kehässä suorittamiseensa selvästi häiriötä kehässä olevista merkeistä, tuomarista, liikkeenohjaajasta sekä kehän ulkopuolella tapahtuvista seikoista. Ei muuta kuin kauppojen parkkiksille jonnekin sivummalle treenaamaan yms.

Paikalla makuussa Poppa teki viimeisellä minuutilla sen että nousi taas istumaan. Palautin sen takaisin maahan, mutta hetken päästä uudestaan koira istumassa. Toisin sanoen Poppa keksi että istumaan nousemalla se saa minut tulemaan pois piilosta, fiksu koira. No otettiin sitten vielä uusi paikallamakuu ja kun olin jo matkalla piiloon niin koira pongahtaa istumaan, nyt menin laittamaan vihaisesti omin käsin koiran maahan. Sen jälkeen ei kyllä pongahtanut enään kertaakaan istumaan vaikka häiriötäkin oli tosi paljon. Saa nähdä olisikohan se riittänyt jatkossa paikalla makuulla pysymiseksi.

Kaiken kaikkiaan tää harkkakisa oli meille erittäin tarpeellinen.