Lauantaina oltiin Popan kanssa seuramme hallilla Virkkalassa Jaakko Suoknuutin koulutuksessa. Edessä olikin todella mielenkiintoinen 38 esteen pituinen rata erilaisine kimuranttisine kuvioineen. Rataan tutustuttaessani tuntuikin siltä ettemme kovin pitkälle etene radalla ja itse tutustumiseenkin meni jo jokunen aika kun yritti pistää mieleensä 38 esteen rataa missä oli ehkä kokonaisuudessaan noin 14 eri estettä, huh huh. Mutta eipä me totta totisesti päästy todellakaan loppuun asti radalla sen puolituntisemme aikana. Paljon tuli uutta ja vanhaa treenamisen aihetta ja mihin mun itseni pitäisi kiinnittää huomiota radalla koiran kanssa edetessä. Eli mun pitäisi kiinnittää huomiotani siihen, että oppisin ajattelemaan ja toimimaan siten että huomioisin aina jo seuraavaa estettä enkä vain sillä hetkellä suoritettavaa siten en olisi aina niin pahasti myöhässä. Sain mie sentäs jotain kehujakin eli teknisesti osaan kuulemma eri ohajustekniikoita hyvin ja ohjaan koiraani rauhallisesti (mikä siis sopii Popalle hyvin).

Poppa sai taasen kehuja hyvästä hyppäämistekniikasta ja taitavuudestaan noin muuten nuoreksi koiraksi ja että perus/pohjakoulutus on hyvin onnistunut.  Viimeviikoilla ollaan Popan kanssa treenattu eteenmeno treeniä aikas paljon ja siitä Jaakko tuumasi vain että sen voisi nyt hetkeksi hellittää. Koira siis ainakin eteni tosi hyvin radalla. Niin ja keppejä meidän täytyy ainakin treenata siten että kepit ovat suoraan kohti seinää. Poppa siis lopetti kepit koko ajan kesken, kun sitä taisi hämätä se että kepit meni kohti seinää.

Uusina ohjauskuvioina tuli opittua back lap ja saksalainen ja vanhoja kuten pakkovalssia, persjättöjä, poispäinkäännöksiä sekä jaakotuksia tuli treenattua lissää. Näissä riittäkin taas treenaus vinkkiä jatkoon. Saas nähdä mitä ensi koulutus kuukauden päästä tuo tullessaan.