Kun ei tuo maha-asukki (eräpäivä meni umpeen tänään) taida haluta lähteä liikkeelle sitten millään niin hain tänään vähän potkua lähtölaskentaan agilitysta, mutta eipä tuokaan vielä näytä tekevän tehtäväänsä. Pitäisköhän sitä alkaa ihan joka toinen päivä käymään treenaamassa ;-).

Popalla otin tänään lyhyempiä pätkiä eli 5-8estettä kerrallaan. Niissä tuli treenattua irtoamista, poispäänkäännöksiä ja sitten sitä "leieröintiä" eli että esteitä jää ohjaajan ja koiran väliin. Ja lähtöä treenattiin niin että sivusuunnassa jäi koiran ja mun väliin yksi hyppy sivusuunnassa. Herkästi tuolloin Poppa lähtee kyllä mua kohden tulemaan ohi ensimmäisen hypyn vaikka alkuun otin sitä ihan sillein, että ekan hypyn takana oli lelu palkkana. Mutta lopulta lähti se sujumaan, kun itse liikuin myös hieman siihen suuntaan mihin Popankin oli liikuttava. Tuota olisi hyvä muistaa treenata lisää, välillä aloituksessa olisi etua kun pystyisi sijoittumaan siten että jää se yksi este siihen väliin niin pääsee seuraavaan radan kohtaan edelle koiraa.

Ruutilla treenattiin hyppy-putki estesarjaa sekä ihan kahta hyppyä peräkkäin siten että heitin lelun toisen taakse palkaksi. Sitten otettiin puolikkailla verkkokepeillä treeniä molemmin puolin sisäänmenon hakemista ja keppien päässä taas lelu palkkana. Aika hyvin Ruuti lähti hakemaan keppien sisäänmenoa, huomattavasti paremmin jo kuin viime kerralla. Sitten otettiin ihan oikealla A-esteellä kertausta alasmenosta kontaktille namille pysähdystä 2on 2off tyylillä. Loppuun muutama toisto mini renkaalla, sitä ollaan otettu muutama kerta aikaisemmin. Rengas meni ihan hyvin, tosin sillai että heitin renkaan läpi lelun Ruutille. Uusina esteinä pitäisi vielä opettaa pituus, muuri ja pöytä. Pöytää en ole tosin Popallekaan opettanut kunnolla...

Ja on tuo tyttö kyllä innokas agilitaaja. Kun otin Popalla ekaksi niin raukka piti remmin päässä aikamoista metakkaa ja kiljuntaa. Ja radalle päästessään on meno aikamoista sähläystä aluksi ja herkästi yrittää näykkiä mun kättä, mitä Poppa ei ole ikinä harrastanut pentunakaan. Mutta hyvä että intoa riittää... :-)

1183581.jpg
Ruuti innostui kertakaikkiaan poseeraamaan putken suulla.

1183587.jpg
...Ja kyllä sitä treenien jälkeen kotosalla ollaan väsynyttä tyttöä.