Ruutilla oli eilen Kärkölässä fasaani treenit. Mäkin lähdin tällä kertaa seuraamaan noita treenejä. Meidän mukana oli Ville Sulo koiransa kanssa. Sulo on kolmevuotias myöskin bretoni ja samaisesta kennelistä ostettu kuin tuo meidän Ruuti. Villellä on toisin sanoen hiukan enemmän kokemusta tuosta lintukoiran kouluttamisesta kuin meillä niin tietääkin sitten mitä kannattaa tällaisella junnulla tehdä.

Aluksi Ruutin kanssa käveltiin pellolla ja annettiin sen tehdä töitä eli hakea/etsiä sieltä lintuja. Tomi samalla treenasi Ruutin ohjaamista haluttuun suuntaan, mutta Villen mukaan Ruutilla alkoi nyt tulemaan jo viime kertaan nähden hyvin oma-aloitteisesti haku kaarta ja liikkui paljon rohkeammin ja pidemmälle. Sitten oli yhteen pöheikköön laitettu yksi fasaani, jota kohden Tomi vei Ruutia, jotta näkisi seisooko se sitä yms. No Ruuti pölläytti sen pöheiköstä ja seisoi siinä siis hetken ja sitten oli lähdössä sen perään, mutta pysähtyi Tomin käskystä, mutta samantien oli lähdössä uudestaan perään kun Tomi kehaisi sitä. Elikkäs tuollaisessa tilanteessa ei voi kehua ennen kuin on itse siinä vieressä. Ja intoa koiraan tuli lisää huimasti. Ruuti joutui remmiin ja uikuttaen se olisi halunnut mennä uudestaan etsimään fasaania.

Tuo oli Ruutin ensimmäinen kosketus isompaan lintuun niin tais tyttö olla innoissaan, kun hiffasi että tuollaisia sitä metsästä vaan saattaa löytää. Seisomista Ruutilla sitten yritettiin vielä ottaa mutta vähän huonolla onnella kun fasaani tuppasi häipymään aina karkuun sieltä missä niitten oli tarkoitus olla ja sitten niitä etsittiin... Seisomis harjoituksia Tomi meinasikin nyt tehdä kotopuolessa siten että käy ostamassa Lohjalaiselta tilalta fasaanin ja menee tuonne läheisille pelloille sitä treenaamaan.

Villen Sulo pääsi vissiin kuumumaan vähän liikaakin. Se taisi itse päästää pari fasaania hengiltä, kun ei kuunnellut ohjaajansa käskyjä taikka sitruunapannan suihkuja laisinkaan vaan juoksi linnun löydettyään sen samantien kiinni :-(

Tammikuun lopulla Ruutilla on sitten taas uudet treenit samaisessa paikkaa ja helmikuussa on Virroilla Majaniemen kennelin koulutusviikonloppu.

1171561.jpg
Ruuti treeniliiveissään.

1171565.jpg
Ruuti pääsemässä hommiin.