Lähdettiin viime viikon torstaina ajelemaan jälleen kohti Nurmesta, kun Tomilla oli taas viikon loma torstaista-torstaihin. Lauantaiksi olin ilmoittanut Popan Siilinjärvelle agilitykisoihin ja kylläpä kannatti kun tuloksena oli ensimmäinen nolla tulos kolmosista sekä vielä kaupanpäälle se oli voitto nolla. Eli meidän ensimmäinen SM/MM- nolla sekä ensimmäinen voitto kiinnitys AVA-titteliin. Palkintojen jaossa totesin tuomarille (Hannele Lummerannalle) vaan, että onneksi nää kisat sentään päättyivät hyvin, kun alkoivat hieman nihkeästi ;-).

Lähdin olevinaan hyvissä ajoin ajamaan Siilinjärvelle, mutta kiirehän se silti pääsi tulemaan. Viimeiset moottoritien pätkät tulikin ajettua aika hurjaa vauhtia... Olin siis 20minuuttia ennen arvioitua rataantutustumisaikaa perillä, mutta kisoissa oli niin vähän osanottajia, jotta rataantutustuminen olikin alkanut sopivasti juuri 25minuuttia ennen ;-(. Noh Katja (Ruutin kasvattaja) juoksi parkkiksella vastaan, että siellä on jo rataantutustuminen menossa. Vauhdilla juoksin sinne mutta juuri kun olin paikalla ne kuulutti, että rataantutustuminen on päättynyt... Noh minähän menin heti pian kysymään tuomarilta, jotta saanko vielä tutustua vaikka myöhästyin. Onneksi sain ja taisinpa sitten juosta radan läpi jopa kolme kertaa, onneksi ei ollut mikään kauhian kiemura rata. Sitten sain sentäs hetken rauhoittua ja hengähtää kun vuorossa ensin olivat minit ja medit. Ja Katja oli onneksi ihanasti Larin kanssa niin sain keskittyä rauhassa Poppaan ja vielä siihen rataan, minkä olin pikaisesti tutustunut läpi. Maxeja ei tosissaan ollut kuin 9 koiraa, mutta seassa oli muutama kova pari. Ja yllättäen Siilinjärvellä asti oli yhdeksästä koirasta neljä vallan eteläsuomesta päin.

Mutta rata sujui onneksi meillä hyvin, kertoohan sen tuloskin. Radalla oli mielestäni pari hankalampaa paikkaa mm. keppikulma oli hankala sekä putken suu oli ansa esteenä hypyltä tultaessa. Poppa kuunteli tuolloin loistavasti ja sain sen hyvin oikaistua kepeille sekä vedettyä putken suulta pois toiselle putken suulle. A-estekin oli radalla kahteen otteeseen ja lisäksi vielä puomi, mutta kontaktit oli selkeät joka kerta.
Mutta sijoitusta piti kuitenkin jännittää loppuun asti...Olihan tuo helppo nollavoitto tuollaisissa tynkä kisoissa, toisin kuin tulevan viikonlopun kisoissa ei sitä ihan nuin helpolla tule saamaan (Turussa on maxi3:ssa n.60 koiraa).

1013543.jpg
Poppa 1v ja 9kk