Ollaan saatu tässä viimeisen viikon ajan nyhtää punkkeja pois koirista ihan urakalla. Viikko sitten keskiviikkona käytiin Porvoossa Glosholmin saarella. Illalla ennen kuin lähdettiin kotiin ajelemaan niin ajateltiin tehdä pieni tarkastus koirille punkkien suhteen. No valehtelematta Ruutilta löytyi punkkeja ainakin 50 kappaletta käveleksimässä joka puolella koiraa. Ne ei siis olleet vielä kiinnittyneet. Popasta löytyi vähän vähemmän, ehkä sen takia kun musta turkki niin siitä ei niitä löydä niin hyvin tai sitten sillä olikin niitä vähemmän, sillä Ruutihan juoksenteli saaressa kaikki mahdolliset pöheiköt läpi.

Kotona vielä löytyi varmaan n.kymmenisen per koira ja seuraavana päivänä saikin sitten nyppiä jo kiinnittyneitä punkkeja pois. Ja niitä onkin sitten saanut nyppiä muutaman lähes joka päivä pois. Tietysti ei voi todeta muuta kuin, että fiksua olis ehkä ollut antaa punkkikarkotteet koirille. Mutta jotenkin en satavarmana luota niihin exspotteihin yms. että ne sopisivat takuu varmana collie sukuisille koirille. Tämän vuoksi ne on jääneet antamatta. Ja punkkipannat ei oikein sovi lapselliseen perheeseen.

Ja tämän kaiken lisäksi Tomi vielä samaisena iltana nyppäsi omasta nilkastaan punkin pois. No lääkäriin seuraavaana päivänä ja siellä todettiin, että jos tulee iholle punaista ihottumaa/valkoista rinkulaa pistoskohdan ympärille niin antibiootit kehiin. Mutta ei tuossa jalassa näy mitään ja olis jo pitänyt näkyä jos jotain olis tuloillaan. Ei ois kyllä kiva asuu saaristossa!

Tänään käväisin tuossa lähimetsässä etsimässä kanttarelleja ja hyvän saaliinhan sieltä mukaani nappasinkin eli 700g kanttarelleja. Nam, niistä saa niin hyviä kastikkeita ja keittoja että... Mutta metsästä tuliaisina sain sitten hirvikärpäsiä poimia vaatteista ja hiuksista. Jos täällä ei niin kovin punkkeja ole niin sitäkin enemmän hirvikärpäsiä Päättämätön