Lauantaina mäenlaskussa

Lauantaina oltiin mäenlaskussa oikein urakalla. Tomin vanhempien tykönä on oikein kunnon mäki. Sitä sitten tuli jokusen kerran laskettua ees sun taas ja kaikenlaisilla eri lasku välineillä. Tänä talvena onkin tullut laskettua mäkeä oikein urakalla. Täytyy nyt ottaa kaikki ilo irti kun kerran tuota lunta on riittämiin ja lisää tulee eli päässee varmaan taas viikonloppuna laskemaan mäkeä.

Poppa se jaksoikin koko ajan kaikkien mukana tai perässä juosta. Sitä oli tosin pidettävä niskasta kiinni ja päästettävä sitten vasta perään kun se tarraa tai ainakin yrittää tarrata jalkaan kiinni. Haluaisi saada vissiin laskijat pysäytettyä... Ja Into vanhuskin mennä köpötteli ees taas mäkeä ihmeen terhakkaasti Silmänisku.

Tomi & Lari ja Poppa tiiviisti koko matkan vierellä - ja hauskaa on!

 

Sieltä löytyi myös toimivat vetokoiran vermeet, joten niitä testaili aluksi Into. Intolla alkaa tuo ikä painamaan, joten ei oikein jaksanut taikka viitsinyt edes Moonaa kunnolla pulkassa vetämään. Mutta sitten laitoinkin ohjaksiin Popan niin johan lähti pulkka liikkeellä ja semmoista kyytiä, että oksat pois. Pakko oli laittaa koiruus remmiin, ettei laps parka saisi liian kovaa kyytiä Yllättynyt. Moona oli Popalle sopivan painoinen vedettävä, Laria en viitsinyt antaa vetää kuin vain loivaan alamäkeen jottei paikat menisi rikki.

 

 

Sunnuntaina mätsärissä

Sunnuntaina lähdettiin koko perheen voimin Keravalle mätsäriin, jotta Ruuti saisi vähän näyttely treeniä tulevia kesän näyttelyitä varten. Ruuti kun viimeksi näyttelyssä vähän arasteli tutkimista. Nyt pyysin tuomarilta hellävaraista tutkimista ja se meni tosi mukavasti ja Ruuti esiintyi nyt tosi hienosti. Ruuti saikin sen punaisen nauhan, muttemme sitten jääneet enään odottelemaan punaisten isoa kehää, sillä kaiken kaikkiaan isoja koiria oli 88 kpl. Lapset alkoi väsymään ja mahat alkoi itse kullakin jo kurnimaan. Eli lähdimme siskon luo raclettea syömään.

Ruutin vuoroa kun odottelimme niin Lari osallistui Lapsi & Koira Kisaan Popan kanssa. Poppa seisoi siellä rivissä Larin kanssa hirmu hienosti, kun mä käskin keihän reunalla sitä olemaan nätisti. Sitten kun olisi pitänyt tehdä pieni kierros koiran kanssa niin Poppa olisi mielellään tullut mun luo ja Lari siinä sitten pienoisesti muksahti kumoon Jalka suussa. No Lari sijoittui siten viimeiseksi, mutta olipa tuo kaikista nuorinkin, muut oli siellä yli 7v. Mutta mikä lasten kannalta mukavinta niin kaikki sai palkinnot Hymy ja täten Larikin oli tosi tyytyväinen eikä tainnut edes ymmärtää että sijoittui viimeiseksi - hyvä niin.