Lari sai joulupukilta uudet hokkarit, joten nyt kun tuli kunnon pakkaset pääsi Lari niitä testaamaan jäätyneeseen lampeemme. On se kyllä ihanaa asua täällä maalla, kun ei tarvitse mennä kuin takapihalle niin pääsee luistelemaan lammen jäälle. Yllättävän hyvin tuo touhu alkoi jo luonnistumaan. Lammessa oli onneksi keskellä alue missä oli hieman lunta, joten jää ei siinä kohdin ollut niin liukas mutta kuitenkin luistimet luisti siinä. Siinähän Lari pysyi jo tasapainossa ihan itsekseen luistimilla. Tosin se liikkuminen oli sellaista töpöttelyä, mutta siitähän se lähtee ;-). Täytyisi hommata vaan itsellekin luistimet niin sujuisi varmaan tuo pojankin opettaminen paremmin.

Popalla otin sitten pihalla tunnari-noutoa. Heitin palikoita (n.vajaat 20) maahan ja sitten laitoin sinne sekaan hajustetun palikan. Koiran olin jättänyt siihen metrin päähän istumaan ja siitä annoin sille käskyn etsiä oma. Ekalla kerralla Poppa oli jotenkin ihmeissään ja meinasi tuo heti ekan, mutta kun hymähdin sille vähän niin sitten akoi etsimään oikeaa ja toikin oikean. Toistoja otin varmaan noin viisi ja joka kerta toi oikean palikan. Luovutusta treenasin sitten erikseen.

Metallinoutoa treenattiin siten, että heitin Popalle metallikapulan ja kun se otti sen suuhun niin lähdettiinkin liikkeelle. Laitoin Popan kiertämään pihan omppupuita metallinouto suussaan. Hyvinhän tuo liikuskeli kapula suussaan ja kierteli siinä samassa kauheassa vauhdissa puita.

Sisällä vielä illasta kaukokäskyjä ja pään "alas"-käskyn vahvistusta. Pää menee jo hyvin alas käskystä vaikka seison sivulla ja tänään jätin koiran siihen asentoon vielä lyhyeksi hetkeksi. Harjoitus meni hyvin. Lisäksi lisähäiriötä asetti Lari hääräämällä siinä vieressä ;-).

Huomenna ajattelin treenailla lisää tokoa siten että ottaisin mm.ruutua, seuraamista ja tunnaria.