Viime viikonlopun vaikutinkin Popan kanssa Oulussa, sillä siellä oli B-maajoukkueen ensimmäinen harjoitusleiri. Perjantaina aamusta täytyi jo lähteä, ettei ihan yömyöhään tarvinnut perillä olla. Sillä matkaanhan meni n.8 tuntia. Onneksi medien varakoirakko Jade & Bono tuli meidän kyydillä, niin ei matkan teko kovin tylsäksi käynyt :-).

Olimmekin pe perillä jo puoli seiskan aikaan, niin ehti asettua hyvin mökkeihin aloilleenkin vielä. Majoituimme siis Nallikari Campingin talviasuttavissa mökeissä. Niihin olisi mahtunut jopa seitsemän henkeä yhteen, mutta aika ahtaat oltavat olisi ollut seitsemälle ihmiselle ja useammalle koiralle. Viisi henkeä ja neljä koiraa oli aika sopiva määrä ;-). Ja kaikki koirat tulivat kivasti juttuun toistensa kanssa.

Lauantaina meillä alkoi Oulun Pyrinnön yleisurheilu valmentajan kanssa treenaaminen ja siis ilman koiria. Hän kävi pikajuoksu harjoituksia läpi kanssamme eli koordinaatioharjoitteita, juoksu-, nopeuskestävyys- ja aerobinen nopeuskestävyys harjoitteita.Suurin osa ellei kaikki taisivat kokea tämän erittäin hyödylliseksi, kunhan vain muistaisi tehdä nuita harjoitteita nyt kotioloissakin. Seuraavana päivänä kyllä huomasi sen, että olipa tullut loikittua ja hypittyä normaalia enemmän. Keskivartalon lihakset oli eritoten kipeät - ne on tainneet aikatavalla päästä surkastumaan kahden raskauden myötä.

Juoksutreenien perään päästiin sitten treenaamaan vielä Mika Mätön opastuksella. Luvassa oli kaksi eri radan pätkää, missä oli molemmissa hankalat keppikulmat. Toinen varsinkin tuotti ongelmia, kun kepeille tultiin avokulmassa pituudelta ja houkutin esteenä keppien vieressä oli hyppy este hyvin lähellä. Kyllähän sitä sitten muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen onnistuttiin saamaan se koira sinne kepeille. Toisella radalla, kun tultiin avokulmasta kepeille, mutta suoraan 90 asteen kulmassa, niin se oli meille ihan helppo. Lisäksi treenattiin vekin tekemistä ja 180 asteen tiukkaa kääntymistä hyppy esteellä. Olin kyllä Popan menoon tyytyväinen :-).

Illalla sitten kaksi maailmanmestaria M.Mättö ja M.Pulli kertoivat miten maailmanmestaruus on mahdollista tavoittaa...

Sunnuntaina olikin sitten pelkkää agilitya vuorossa. Maxit aloitti Mätön kanssa ja tauon jälkeen jatkettiin Eeva-Liisa Pohjasen kanssa. Mätön radalla oli nyt ehkä enemmän vuorossa mm. kieputusta ja välistä vetoja. Pääosin treenit sujui meiltä tosi hyvin eli sitten hiottiin vaan kurveja ja käännöksiä vielä tiukemmiksi.

Eeva-Liisa Pohjasella oli sitten kanssa molemmilla radoilla luvassa vaikeita keppien avokulmia.Ekalla radalla maxeista ei selvinnyt kuin yksi kepeistä ja täten koko radasta puhtain paperein läpi - siis ekalla kerralla. Kaikilla meno tyssäsi keppeihin tai sen jälkeiseen putkelle vientiin, jos oli jäänyt kepeillä väärälle puolelle. Sylkkärillä ei siis todellakaan onnistunut tuo kepeille vienti meiltä ja jos vei kepeille valssaten joutui sitten väärälle puolelle keppejä ja jatko oli hankala. Sylkkäri on muutenkin meille hiukan huono. Tietääpä nyt mitä treenata, etenkin sylkkäriä kepeille ;-).

Rankka viikonloppu päättyi vasta sunnuntai iltana tai oikeastaan maanantaina klo.00.10 kun saavuin kotiin Oulusta. Mutta silti sitä jo odottelee seuraavaa tammikuista leiriä :-).