Ruuti käväisi sunnuntaina pyörähtämässä pikaisesti kehässä. Kirjaimellisesti pikaisesti, sillä Ruuti oli tuomarin ensimmäinen arvosteltava koira ja vielä kaiken lisäksi ainut rotunsa edustaja. Ruuti sai laaturavostelussa EH:n eli erittäin hyvä ja eipä täten tarvinnut jäädä näyttelyyn sen pidemmäksi aikaa. Ostimme hiukan luita koirille sekä "coat king"in Inton karvoja ajatellen ja sitten takaisin kotiin...

Ruuti antoi nyt jostain kumman syystä huonosti näyttää hampaat ja ei tykännyt yhtään tuomarin tyylistä kopeloida sen häntää. Ruuti ulvahteli ihan kuin kivusta. Aloin tietysti heti epäilemään, että onko Ruutilla uusimassa taas vesihäntä. Mutta kotona itse sitä tutkiessa ei Ruuti reagoinut siihen mitenkään sen kummemmin. No tämä tietää vain sitä, että nyt täytyy ennen kuin seuraaviin näyttelyihin tyttöä ilmoittelen, niin treenata hampaiden katsomista ja muuta tutkimista vierailla.

Tässä Ruutin kirjallinen arvostelu:
koko: sopiva
Erittäin hyvän tyyppinen, feminiininen, mittasuhteiltaan oikea narttu. Pään ylälinja oikea, mutta kuono saisi olla täyteläisempi. Alaskiinnittyneet korvat. Seistessä kaunis ylälinja. Hyvin kehittynyt runko. Luustoltaan riittävän kulmautuneet raajat. Oikea karvan laatu. Kaunis väritys. Köyristää liikkuessa hiukan lanneosaa. Rotutyypilliset nopeat liikkeet. Luonne ystävällinen, mutta hieman lisää itsevarmuutta ei ole pahitteeksi.

Tuo viimeinen kommentti tuli siis ongelmista hännän tutkimisessa sekä hampaiden katsomisessa. Seistä Ruuti jaksoi todella hyvin, antoi mun jopa asetella sen jalat hyvin eikä tarvinnut sitten kertaakaan korjailla sen paikkaa paremmaksi.Mutta tuomaria Ruuti arasteli sen häntä kopelointien jälkeen...

Suullisesti minulle tuomari (Riitta Lahtovaara) mainitsi, että tässä kehitys vaiheessa vielä erittäin hyvä. Ja erityisesti mainitsi korvista, että ne on liian alas kiinnittyneet. Luulen että ne näytti vielä huonommilta kun Ruuti piti korviansa koko ajan luimussa. En saanut sen korvia esille, kun Tomikaan ei päässyt kehän reunalta Ruutia huutelemaan. Mutta uskon, että aikuisena tälle tuomarille vielä kannattaa Ruuti viedä.