Tänään tuli oikein urakalla reenailtua. Mutta onneksi on kaksi treenattavaa koiraa niin ei tule kulutettua niitä puhki ;-). Tuli vähän uutta puhtia tohon tokoiluun, kun meni toko-koe hyvin ja pääsee treenaamaan uusia voittaja luokan liikkeitä Popan kanssa.

Tuolla meidän läheisellä hiekkakuopalla on hyvä treenata. Popalla aloitin ihan perusasento ja paikanvaihto treenillä. Sitten siihen perään treenattiin liikkeestä istumaan menoa, se on voittaja luokassa uutena liikkeenä sekä BH-kokeessakin. Tuo liike sujuu ihan kivasti, mutta vielä annan liikkeellä pienen avun Popalle eli hieman vien kroppaani taaksepäin samalla kun annan käskyn. Täytyy tuota apua sitten pikkuhiljaa häivyttää pois. Lopuksi vielä ruutua. Popalle se on jo hieman tuttu liike kun olen ottanut sitä aina silloin tällöin. Nyt otin matkan samaksi mitä se on kokeissa ja ruudussa odotti pallo palkaksi. Muutama toisto näin ja sitten ilman palloa. Poppa juoksi hienosti suoraan ruudun sisälle ja meni käskystä maahan ja sitten heitin sille pallon ruutuun palkaksi. Loppu osuutta ruudusta treenasin sitten Ruutin treenaamisen jälkeen. Eli otin nyt alkuun ihan lyhyellä matkalla sitä että koira tulee mun liikkuessa seuraamis liikkeeseen mukaan ja kiinnitin siihin huomion että Poppa tuli tiiviisti viereen.

Ruutin treenaamisen aloitin myös perusasento harjoituksella (Poppa oli muuten samanaikaisesti paikallamakuussa). Sitten otettiin Ruutin kanssa seuraamista ja tää muuten alkaa jo sujua ihan kivasti ei ole enään sellaista kauheata pomppimista vieressä. Sitten nouto, mikä onkin tällä hetkellä se tärkein treenattava juttu. Aluksi ihan dummyn suussa pitämistä Ruutin istuessa. Laitoin dummyn suuhun käskyllä ota ja pian vapautus käskyllä irti ja samantien palkaksi nami. Otin tätä eilenkin ja se alkoikin jo sujua kivasti. Pari nouto treeniä dummylla missä on linnun siipi kiinni. Ruutia pidin remmissä, jottei se pääse lähtemään "linnun" kanssa livohkaan. Vähän se noutaminen on vielä sellaista leikin sekaista heittelyä, mutta parempi se oli jo kuin eilen. Ja saan otettua useimmiten sen dummyn suoraan koiran suusta mutten saa Ruutia vielä istumaan.

Illalla käytin koirat vielä uimassa. Ruutin otin autosta ekaksi uimaan ja yksin että nään miten se hakee vedestä esineen eli kepin. Hienosti lähti koira yhdellä käskyllä veteen ja toi rantaan kepin eli en saanut sitä otettua suusta kun seisoin kauempana rannalla. Seuraavalla kerralla kun seisoin ihan rannalla niin sain kepin suoraan suusta pois. Sitten pääsi Ruuti vielä Popan kanssa uiskentelemaan...